Hotspots: Kaapstad

Kaapstad, hoofdstad van de regenboognatie. De Moederstad. Van onze hele reis naar Zuid-Afrika is dit de plaats die het meeste indruk maakte. En het is niet dat we niets gezien hebben, we bezochten het Krugerpark en omgeving, de wijnlanden rond Stellenbosch en reden gans de tuinroute.

De stad heeft alles wat ik zoek in een wereldstad. Gezellige terrasjes, heerlijke restaurants, prachtige viewpoints, zandstranden, bezienswaardigheden op elke hoek… Ik voelde me er meteen thuis, en als ik dat heb, weet ik dat het goed zit.

Waar gaan en staan tijdens je verblijf in het zuidwestelijkste punt van Afrika? Ziehier mijn MUST-DO’s

CHAPMAN’S PEAK DRIVE

Een van de mooiste autoroutes ter wereld, wordt deze rit genoemd. Ik kan het beamen, wat een heerlijke dag hebben wij beleefd! Stop geregeld onderweg, en als je kan: picknick onderweg op een van de bankjes met uitzicht. Opgelet voor bavianen!

Alle info op: http://www.chapmanspeakdrive.co.za/

IMG_0276

ROBBENEILAND

Voor de hand liggend en erg toeristisch maar toch de moeite waard. Enkele uurtjes ondergedompeld worden in de geschiedenis van dit land, lijkt me voor niemand slecht. Het feit dat een ex-gedetineerde je een rondleiding geeft in de gevangenis waar Mandela 18 jaar moest slijten, is op zich al een bezoek waard!

IMG_0401

V & A WATERFRONT

Het Victoria en Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad. Opnieuw, super toeristisch maar het is er fijn vertoeven. Gigantisch complex met winkels, restaurants, … Goed alternatief voor regendagen, of om lekker te lunchen (Vovo Telo is héérlijk!) met zicht op de haven.

IMG_0324

CAMPS BAY

Een van de vele mooie stranden in Kaapstad. Wij hielden er halt voor een sundowner: zonsondergang met een hapje en een tapje! Wauw. Camps Bay is echter niet het enige mooie strand in Kaapstad. Als je tijd hebt, zak zeker ook af naar het hippie-aandoende False Bay (een iets minder toeristisch maar des te gezelliger plaatsje).

IMG_0304

KAAPPUNT EN KAAP DIE GOEIE HOOP

Oh ja! Iedereen kent die ene foto wel van MR. Toerist: poserend achter het bord van ‘Kaap die Goeie Hoop’. Zo typisch, maar als je er bent… Doe je het toch! Ook wij wachtten netjes onze beurt af (want jaja, je staat er voor in de rij). Ach, je moet het gedaan hebben…

IMG_0199

Dit lijstje is nog LANG niet volledig, maar ik geef niet zomaar alles in één keer prijs 😉 Ik heb nog veel meer in petto, maar dat volgt later.
Geniet van Kaapstad.

Fotocredits: all mine!

2 comments

  1. Geert · mei 9, 2014

    Topstad!! Topvakantie!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s