Mijn 12 manieren om goedkoper te reizen

Voorjaar 2013: ik sta op trouwen, en mijn gedachten dwalen regelmatig af richting huwelijksreis. Het wordt Azië, daar was geen discussie over mogelijk, hier droomde ik al jaren van. Op naar het reisbureau! De brochures vliegen me om de oren, en ik begin al snel te watertanden: wauw. Azië lijkt dé plek om je wittebroodsweken door te brengen. Tot ik naar de prijzen ga kijken: voor een drietal weken betaal je al snel 6000 à 9000 euro. Ben je gek! Nu heb ik wat opzij gezet, maar dit gaat m’n petje te boven.

HNMarec30-03-12Geld-Reizen__jpg_h380

Ik was vertrokken: “wat je zelf doet, doe je meestal beter”. Ik geloofde dat het mij zou lukken: luxueus reizen zonder massa’s te spenderen. Gelukkig studeerde ik in een ver verleden nog ‘toerisme’, niet dat ik ooit gedacht had nog iets met die studie aan te vangen. Uren lang heb ik gezwoegd achter de computer, op zoek naar aanbiedingen en goedkope vluchten. Et voilà: mijn man en ik zijn 19 dagen naar Thailand geweest, hebben er in geweldige hotels geslapen, altijd lekker gegeten, enkele binnenlandse vluchten genomen, niet op een massage of cocktail gekeken,… en hebben (samen!) € 3750 uitgegeven… De helft dus van het aanbod van het reisbureau!

Daarom mijn advies: doe het zelf. Boek je reis zélf, zoek zélf plekjes om te slapen en surf zélf het web af om de juiste binnenlandse vlucht te vinden.. NATUURLIJK: je moet wel tijd hebben. Want tijd, dat is essentieel in dit hele proces. Is geld voor jou geen punt, ga dan lekker langs het reisbureau en laat het voor je plannen. Maar… het is crisis voor iedereen, nietwaar?

tips[1]

MIJN 12 ULTIEME GOEDKOOP-OP-REIS TIPS:

 1. Hét belangrijkste (nogmaals): neem je tijd! Op één, twee, drie heb ik ook geen vlucht gevonden die onder het gemiddelde ligt. Blijf rustig en pluis het wereldwijde web uit.
 2. Weet wanneer je boekt, bv. bij het begin van het vroegboekseizoen (boeken op 1 of 2 januari kan je veel opleveren). Er zijn zelfs dagen waarop je best niet boekt: http://bit.ly/1nNzOHH
 3. Vergelijk, vergelijk, vergelijk! Zie http://www.cheaptickets.com, http://www.ebookers.com, http://www.tix.nl, http://www.skyscanner.nl, … Er is ook een nieuwe speler op de markt: http://www.ticketspy.nl die je kan helpen bij ’t vinden van een goedkoop vliegtuigticket.
 4. Wees niet bang om over te stappen, op lange vluchten doet het allicht al eens deugd om je benen écht te kunnen strekken en even te kunnen rondwandelen. Overstappen is soms duurder, maar kan regelmatig ook een stuk goedkoper uitkomen.
 5. Probeer verschillende luchthavens uit: Amsterdam of Brussel? Het scheelt vaak een hele hoop! Zelfs een tripje naar Düsseldorf kan je vaak veel besparen.
 6. Vlieg ’s nachts: je spaart een nacht uit die je niet op hotel hoeft te slapen! Niet iedereen ziet die nachtvluchten zitten, en daardoor zijn ze vaak ook goedkoper.
 7. Voor je hotel hetzelfde, boek niet het eerste het beste maar vergelijk en zoek uit welke aanbieding die op dat moment voor jou het beste lijkt. Goeie website hiervoor: http://www.booking.com, als je je lid maakt kan je ook genieten van de ‘genius’-korting. Kijk op Booking ook zeker naar de Smart Deals, daar valt altijd wat te rapen.
 8. Ter plaatse: ga niet op ‘main street’ eten… Het eten is er (ja, overal ter wereld) veel duurder en minder lekker. Wie zit er graag tussen 100 toeristen een spaghetti te eten? Zoek uit waar het lekker is, en zet je tussen de locals voor een meestal véél goedkopere maaltijd.
 9. Zelfs goede en goedkope restaurantjes, kan je op voorhand uitzoeken. Ook thuis al, voor je vertrekt. Surf op internet naar betaalbare eetplekjes, noteer ze en hop: op reis hoef je niet na te denken… Je weet meteen waar het goed is! Check hiervoor bv. http://www.tripadvisor.be
 10. Koop geen reisgidsen, je kan ze toch even goed even gaan ontlenen in je plaatselijke bibliotheek? Weer euro’s uitgespaard!
 11. Een logische keuze, maar je moet het kunnen: wees flexibel met je data! In het laagseizoen is het uiteraard goedkoper reizen. En ook een beetje spelen met je vertrek- en aankomstdata kan al veel opleveren!
 12. Heb je er al eens aan gedacht om in het buitenland te boeken? Via een Nederlandse website boeken is vaak goedkoper dan via een Belgische. Proberen!

Hop! Ge moest al achter uw computer zitten 😉 Succes!

geld-besparen-én-milieuvriendelijk-wassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s