Pretty Procida

Procida… Als ik er aan terug denk, dan krijg ik het opnieuw helemaal warm en katapulteer ik me het liefst van al terug naar dat ene terrasje aan het water…

DSC00955

Verblijf je in Napels of aan de Amalfikust dan zal elke reisgids je aanraden een bezoekje te brengen aan Capri of Ischia. Na een tip lieten we beide eilandjes links liggen en kozen we voor het veel kleinere Procida. Een goede beslissing bleek want de honderden toeristen op onze boot bleven braafjes zitten toen wij al mochten afstappen op Procida, en zij nog moesten zitten blijven voor Ischia.

Dus.. Dé tip: stap af in Procida en laat je overdonderen door de schoonheid van dit door water omgeven landje. In Procida kan je heerlijk kuieren door de smalle straatjes aan de haven en in het centrum, je kan er een duik nemen op de kleine strandjes of je laten platwalsen door de verbluffende Italiaanse smaken op een terrasje.

DSC00893

Mijn ultieme PRETTY PROCIDA tips

 • Als allereerste natuurlijk: gewoon doen. Geloof in dit mini-eiland (slechts 4km²), laat het niet links liggen zoals de meeste toeristen. Procida huist prachtige tuinen en de tuinen puilen uit van de geurige citroenbomen. Dit kleine en oudste eiland in de baai van Napels is vulkanisch van oorsprong en zal je in één, twee, drie betoveren met zijn zuidelijke schoonheid.
 • Klim naar Procida’s hoogste punt: Terra Murata. Historisch ook belangrijk, maar wij kwamen vooral voor het spectaculaire uitzicht. Moest je op het eiland overnachten, pik hier dan zeker een zonsondergang mee. Vergeet ook je fototoestel niet want hier is het van ‘klik … klik .. klik …’

DSC00998

 • Eet in de ultra-gezellige haven van Corricella. Veel locals, eerlijke gerechten en rust. Wij kozen voor het restaurant ‘Il Maestrale’, een aanrader & volgens de eigenares hebben ze de beste tiramisu van de streek.

DSC01020

 • Laat je niet afschrikken door de zwarte stranden (door de vulkanische oorsprong van dit eiland zit het strandzand zwart). Het ligt even zacht hoor.. De stranden zijn niet overbevolkt en de mensen die je er ziet, zijn vooral Italianen. Het water was er super helder, er werd gesnorkeld… Héérlijk! Een goed strand op Procida is Chiaiolella.

images

 • Neem  de laatste boot terug (rond 20u), wij hadden geluk en hadden op de terugweg wel een boot waar je buiten kon zitten (was met het heen varen niet, en echt aangenaam is het niet als je niet eens buiten kan kijken). Waarom de laatste boot terug: omdat je dan deze prachtige vergezichten krijgt over de baai van Napels, je ziet de zon ondergaan boven Procida en als je je dan omdraait zie je in de verte de baai lonken. Ik kon niet stoppen met foto’s nemen!

Hopelijk genieten jullie evenveel van je verblijf op Pretty Procida dan ik deed. Laat me in ieder geval zeker weten hoe jullie het ervaren hebben…

Reismicrobe

P.S. Geniet nog even mee van ’t uitzicht op de baai van Napels…. Mijn fototoestel heeft toen alle kanten van de boot gezien. Loved it!

DSC01103

DSC01091

DSC01071

3 comments

 1. ENJOY! The Good Life · september 9, 2014

  Prachtig. Ik sla hem op in mijn To Go archief 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Pingback: Reismicrobe ontvangt Liebster Award | Reismicrobe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s