Hoedoedegijda?

Het mysterie ontrafeld. Vandaag doe ik al mijn geheimen uit de doeken 🙂

Ik krijg regelmatig vragen als: “hoe doe jij dat toch, al dat reizen?” “Hoe betaal jij dat?” “De lotto gewonnen zeker?”. Neen, lieve mensen. Ik ga bewust met mijn geld om en weet wat ik moet doen om een volgende (grote) reis mogelijk te kunnen maken. Het is zo simpel als wat. Ook jij kan vandaag beginnen met dromen van verre landen en stranden.

naamloos

 Sparen doe je zo:

1. Elke dag wat kleingeld in de spaarpot

Lijkt misschien iets uit je kindertijd maar leg letterlijk een spaarpot aan, gooi er elke dag je kleingeld in. Dit telt aardig op na een tijdje. Ook als je bijvoorbeeld geld krijgt voor je verjaardag: recht de spaarpot in. Je verbaast je over het bedrag na enkele maanden.

2. Doelsparen

Bij de meeste banken kan je gratis een nieuwe rekening openen. Doe dit, en geef ze de naam van het land waar je naartoe wil. Laat elke maand automatisch geld overschrijven zodat je het niet té hard voelt maar je reisrekening toch aandikt.

geld-besparen-én-milieuvriendelijk-wassen

3. Verkoop je spullen

Iedereen heeft zaken staan waar hij niets mee doet. Misschien een optie om ze te verkopen om zo wat extraatjes te verzamelen? Je kan je spullen op http://www.ebay.com of op http://www.tweedehands.be zwieren maar je kan evengoed naar een plaatselijke rommelmarkt trekken met je hebben en houden.

4. Cadeautjes

Regelmatig op een jaar krijg jij cadeautjes. Met je verjaardag, of met Kerst. Misschien niet gemakkelijk maar het is een idee om aan je lieve familie en vrienden te zeggen dat je liever gewoon centjes hebt, want dat je grootste cadeau is om deze te kunnen uitgeven op je volgende reis. 

5. Zoek een bijbaantje

Auw! Niet iets wat iedereen graag hoort. Ik heb dus overduidelijk niet de lotto gewonnen want ook ik moet af en toe wat extra doen om het te kunnen waarmaken. Mijn echtgenoot klust elke zaterdag bij en ikzelf werk af en toe bij mijn neef die traiteur is.

HNMarec30-03-12Geld-Reizen__jpg_h380

6. Keuzes maken

Hier wordt het al iets lastiger, niet iedereen wil/kan dit. Ik rijd met een Volkswagen Golf uit 2001 die vol blutsen en krassen staat. Maar ik trek het mij niet aan, want door met dit autootje te blijven rijden kan ik binnenkort weer op reis.

Niets vernieuwend hé? Moeilijk is het niet, en deze 6 manieren kunnen je op weg helpen. Het blijft natuurlijk ploeteren, zeker in tijden van crisis. We hebben allemaal maandelijkse kosten te maken, een huis af te betalen, enz… Maar het kan!

Succes met je spaarplan!

Reismicrobe

3 comments

 1. optimaal vermogen · oktober 31, 2014

  Super! Ben het er helemaal mee eens. Ik ga je volgen voor meer inspiratie! Fijne (volgende) reis.

  Liked by 1 persoon

  • Reismicrobe · oktober 31, 2014

   Wat fijn dat je me bent beginnen volgen. De volgende reis gaat naar Dublin, begin december. Aftellen! Hopelijk heb jij er ook eentje in ’t vizier! Groetjes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s