Drie steden waar je oudjaar beter niet viert

Nog een dikke maand, en dan mogen we de champagneflessen weer ontkurken! Oud op nieuw, die avond op het jaar dat het leuk MOET zijn. Ben je het beu om in je eigen dorpje de overvolle cafeetjes af te schuimen? Geen zin om op 1 januari je familie onder ogen te komen met je mega-kater? Misschien vier je oud op nieuw beter in het buitenland. Opties zat! Toch zijn er steden die Reismicrobe afraadt! Te druk, te populair, overroepen, … Ik zet ze voor jullie op een rijtje.

images

NIEUWJAAR VIEREN DOE JE NIET IN …

– New York

Iedereen droomt hier van! Nieuwjaar in New York. Honderdduizenden mensen verzamelen zich op Times Square. Op televisie ziet het er geweldig spectaculair uit maar in het echt valt het tegen! Eens je je in de massa hebt gewurmd, mag je niet meer van Times Square af (om 15u al!). Vergeet ook niet dat het ijzig koud kan zijn in New York tijdens de winter. Je haalt ook best een dikke portefeuille mee, een avond in New York is sowieso niet van de goedkoopste, maar op nieuwjaarsavond swingen de prijzen helemaal uit de pan! Neen, er zijn betere ideeën.

– Rio De Janeiro

Voor Brazilianen is Rio the place to be om het nieuwe jaar in te luiden. Op de witte stranden van Copacabana komt een massa mensen samen om het vuurwerk te bekijken en zich in het feestgedruis te storten. De meesten kleden zich in het wit, dit zou geluk brengen. Klinkt romantisch maar twee miljoen mensen? Die wil ik niet rondom me met oudjaar. Te druk! En euh… oudjaar vieren in bikini? Ja hoor, in december heersen er aangename temperaturen in Brazilië, en kan er dus ook perfect in zwemkledij geklinkt worden. Dat is oudjaar niet! Eén beetje koud mag 😉

Londen

Ook in Londen stroomt het vol toeristen om oudjaar te vieren. De beste plekjes om het vuurwerk te zien (zoals de Londen Eye) zijn sowieso weg dus is het zoeken naar een ander goed plekje. Je moet er op tijd bij zijn! Rond 19u wordt het overal al aardig druk. Op een dak zie je het vuurwerk nog het best, dat weet iedereen en dus zijn alle Londense daken gereserveerd voor genodigden en VIP’s. Zelfs als je overnacht in een hotel, is dat geen garantie om er van te mogen genieten. Nadat het nieuwe jaar is ingeluid, trekt de hele menigte richting een metrostation. Drummen alom, echt niet gezellig!

imagesQVK4WP1X

Niemand zegt dat het in New York, Rio de Janeiro of Londen niet fijn kan zijn om oudjaar te vieren maar wees je bewust van de drukte, de hoge prijzen en de grote menigte toeristen. Voor Reismicrobe een reden om de champagne ergens anders te ontkurken.

Welke plannen heb jij?

Reismicrobe

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s