Dé vijf ultieme tips voor het vinden van een low cost vlucht

Allemaal dromen we van dat éne moment waarbij je na uren surfen een vluchtprijs ziet waarvan je denkt: néén, dit kan niet! Boeken en hop, stoefen bij al je vrienden dat je voor maar 500 euro pakweg naar Johannesburg vliegt (Yes I did!) Nu, zo loopt het natuurlijk zelden. Een goede low cost vinden is hard labeur. Zwoegen! Je wil natuurlijk wel een maaltijd krijgen op die lange vlucht, zeven uur wachten tussen vluchten door heb je er vaak ook niet voor over en een béétje beenruimte is echt wel welkom.

Ik geef je mijn vijf ultieme tips voor het vinden van een low cost:

1. Research!

Weet wat de gemiddelde vluchtprijs voor je bestemming is en houd die aan. Vind je dan vluchten die daar (een stuk) onder zitten, dan weet je dat je goed zit. Websites waar ik mijn research op doe zijn: Cheaptickets, Tix, Skyscanner, Ebookers, …

2. Boek niet te vroeg!

Veel mensen denken: hoe vroeger, boeken hoe beter! Klopt niet… De Airlines Reporting Corporation heeft berekend dat vliegticketprijzen zes weken voor de vertrekdatum goedkoper worden. Begin dus een kleine twee maanden voor je vertrekdatum het internet flink af te speuren.

naamloos

3. Op dinsdagmiddag is het te doen!

Op dinsdag zijn de tickets vaak het goedkoopst. De ene website houdt het op dinsdagavond, de andere zegt specifieker: boeken om 15.00u. Tijdens het weekend prijzen opzoeken, zorgt meestal voor hogere prijzen. Dus algemeen: boek in de week en nog het liefst op dinsdag!

4. Nieuwsbrieven en online media

Zorg dat je op Facebook en Twitter je favoriete luchtvaartmaatschappijen volgt. Schrijf je ook in op hun nieuwsbrieven, als ze dan met een stunt of deal komen, ben jij er als de kippen bij om er van te kunnen profiteren. Zo bieden ze last minute vaak hun lege stoelen aan, en zo kan je echt een koopje doen.

5. Koop een open jaw ticket

Een wat? Een open jaw ticket is een ticket waarbij de je op luchthaven A vertrek maar op luchthaven B weer aan komt. Zo kan je bv. vanuit Brussel naar Lissabon vliegen maar op Düsseldorf terug vliegen. Ook voor verdere bestemmingen kan dit. Scheelt vaak heel wat in prijs… Mix and match 🙂

Succes reisvrienden!

images2S1A7LQY

Reismicrobe

 

2 comments

 1. Anouk · december 21, 2014

  Altijd handig zulke tips! Heb net zelf ook een artikel geschreven over hoe je goedkope vliegtickets kan scoren:
  http://theblankmap.com/get-cheapest-flights/

  Liked by 1 persoon

  • Reismicrobe · december 21, 2014

   Thanks Anouk! Veel bekende zaken in jouw artikel maar het onherkenbaar maken van je browser kende ik niet. Goeie tip!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s