Eeuwige twijfelaar

Mensen die me kennen, maar niet door en door, schrikken als ik zeg dat ik veel twijfel. ‘Men’ vindt dat niet passen bij mij. Ikzelf probeer het te aanvaarden, dat ik niet meer zo onbezonnen en roekeloos in het leven sta als een tiental jaar geleden. Daar hoort een hoop getwijfel bij! Over het feit of ik toch geen andere keuken had moeten kiezen voor ons huis, over welk kleedje ik met oud op nieuw ga aan doen, maar ook of over diepere zaken zoals mijn capaciteiten op het werk, wie mijn echte vrienden zijn, … Bon. Voor ik teveel over mezelf vertel: ter zake!

In maart/april is het hopelijk weer zover: opnieuw de oceaan over voor de exploratie van de planeet. Een aantal jaar geleden, toen ik de reismicrobe te pakken kreeg, besliste ik voor mezelf: voor ik aan een gezin begin wil ik elk continent gezien hebben. Ik geef toe, Antarctica laat ik buiten beschouwing. Op dit moment, december 2014, sta ik hier: Noord-Amerika in 2008, Thailand (Azië) in 2013, Zuid-Afrika (Afrika) in 2013… Conclusie: Zuid-Amerika en Australië zijn in de running.

Tickets naar Australië zijn erg duur en na Het Huis en Het Huwelijk moeten we uitkijken wat we doen. Gelukkig twijfel ik hier al niet meer over: het wordt Midden- of Zuid-Amerika. Voor de periode die wij in gedachten hebben, zocht ik al naar betaalbare vluchten. Als ik dat in de schaal leg, samen met landen die me écht aanspreken blijf ik met 3 opties over.

Et voilà, bij deze schakel ik jullie in. Op reis zet ik cultuur op één, ik moet het land kunnen leren kennen en dus ook zijn geschiedenis en mensen. Op twee zet ik natuur, prachtige landschappen en stranden is waar ik voor ga! En niet te vergeten: lekker eten! Eten is zo belangrijk op reis… Met die informatie in het achterhoofd: welk land zou je mij aanraden?

Mexico, daar droom ik al zo lang van! De cultuur, het eten, wauw! Cuba stond lang niet per se op mijn lijstje, maar met de nieuwe politieke beslissingen in Amerika is het misschien wel dé moment om te gaan voor de drommen Amerikanen het zullen overspoelen. En Peru… Tja! De Machu Picchu staat heel erg hoog op mijn bucketlist.

Ben benieuwd!

Reismicrobe

4 comments

 1. Kirsten | Travelaar.nl · december 23, 2014

  Haha grappig om op deze manier beter een beslissing te kunnen maken 🙂 Ik ben in geen van genoemde landen geweest, maar als ik mocht kiezen zou ik gaan voor Cuba. Waarom? Omdat dit inderdaad het moment is om die kant op te gaan, voordat er teveel is veranderd. Lijkt me ontzettend indrukwekkend! Succes met keuzes maken! Wat een luxe 😉

  Liked by 1 persoon

  • Reismicrobe · december 23, 2014

   Hoi Kirsten… Al die meningen, maar ik hoor er liefst zo veel mogelijk! Bedankt voor je berichtje!

   Like

 2. Evelien · december 25, 2014

  Nies, ik ben nog niet in Peru geweest, maar kan je Mexico echt aanraden! Prachtig land, veel cultuur, natuur en eten! Nog altijd een van mijn mooiste reizen!

  Liked by 1 persoon

  • Reismicrobe · december 25, 2014

   Hoi Evelien, bedankt voor je reactie! Ik denk inderdaad dat het Mexico gaat worden, spreekt me zo aan! Leuke kerstkado voor mezelf morgen denk 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s