15 must have apps op reis

Geef toe, wie reist er nog smartphone-vrij? Niet veel mensen in ieder geval, op een verloren hippie na. Hij is in ieder geval niet meer weg te denken uit je bagage en het gebruik ervan kan je heel wat voordeel op leveren. Tenminste, als je goede WiFi hebt! Maar ook dat hoeft geen belemmering meer te zijn. Tegenwoordig kan je bij de meeste operators een roamingpakket kopen voor als je naar het buitenland gaat. Handig, zo zijn die onverwacht hoge rekeningen bij thuiskomst verleden tijd.

Ook ik ben steeds op zoek naar apps die het reizen aangenamer, gemakkelijker en nog plezieriger kunnen maken. Ondertussen staat mijn smartphone er vol van en deel ik met plezier mijn lijstje.

1. LEKKER ETEN
TRIPADVISOR – YELP – FOODSPOTTING

Gedaan met het eindeloos zoeken naar lekkere eettentjes. Drie apps die je wegwijs helpen in het vaak kluwen van restaurants.

app11Foodspotting

2. GETPACKED

Toch altijd een beetje stress, het inpakken van je koffer. Deze app verhelpt je kopzorgen. “Heb ik wel alles bij?” Je beantwoordt enkele vragen over je reis (soort, duur, …) en de app stelt een inpaklijstje voor je samen. Super handig!

app1b150

3. SLAAPPLEK
AIRBNB – HOSTELWORLD – HOTEL TONIGHT – BOOKING

Allemaal apps die je aan een slaapplaats kunnen helpen. AirBnB brengt je in contact met de lokale bevolking die je hun appartement of een extra kamer verhuren. Hotel Tonight zoekt met je mee naar een hotel voor dezelfde dag. Hostelworld specialiseert zich in hostels en bij Booking kan je door het gebruik van allerlei filters steeds een hotel op maat vinden.

app2

AirBnB

4. ANTI MOSQUITO

Te gek! Muggen weghouden met je smartphone: het kan. Deze app schrikt de muggen af door het produceren en uitzenden van hoge frequentie geluidsgolven te hoog in toonhoogte om gehoord te worden door het menselijk oor.

naamloos

5. WEATHERPRO

WeatherPro biedt zevendaagse verwachtingen en rapporten van meer dan twee miljoen locaties wereldwijd. Super makkelijk gebleken afgelopen zomer in Italië… Dagje Napels maar wanneer? Oh, op donderdag wordt het ‘amper’ 24 graden en is het bewolkt. Geregeld, die dag gaan we de stad in. Deze app geeft je de vrijheid om je plannen aan te passen aan het weer.

naamloos

6. XE CURRENCY

In maart trek ik naar Mexico en ook dan ga ik veel deugd hebben van deze degelijke, goede en universele koerswisselaar. In no time bereken je wat je euro’s waard zijn op je plaats van bestemming.

app7

7. WI-FI FINDER

De naam zegt het, deze app gaat voor jou op zoek naar hotspots in de buurt. Om een hotspot te vinden kun je een plaatsnaam invoeren of via GPS een locatie in je directe omgeving zoeken.

app10

8. VERTALEN
GOOGLE TRANSLATE – WORD LENS – DUO LINGO

Google Translate is een gratis vertaaldienst, met de app Duo Lingo kan je een taal inoefenen (ik werk aan mijn Spaans momenteel) en Word Lens vertaalt menukaarten, verkeersborden, … voor je. Huh? Je neemt een foto van hetgeen je wil vertalen en de techniek achter de app herkent de letters en vertaalt deze in het Engels of welke taal van je keuze dan ook (Nederlands niet beschikbaar).

app5

Duo Lingo

Welke app ontbreekt op dit lijstje? Zijn er apps die jij onmisbaar vindt op reis? Laat het me weten, ik heb nog enkele megabytes over op mijn smartphone 🙂

Veel downloadplezier,

Nies

 

 

Advertenties

2 comments

 1. ambermodeblog · februari 5, 2015

  Wow, ik had er geen idee van dat er een anti-muggenapp bestond. 🙂 Spijtig genoeg heb ik een Windows Phone waarvoor niet zoveel apps beschikbaar zijn. Tof blogbericht!

  Like

  • Reismicrobe · februari 5, 2015

   Ja coole app hoor.. Mja dat van die Windows Phone herken ik.. Heb hem pas toch ingeruild (oops) Dankjewel voor je berichtje!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s