Reismicrobe ontvangt Liebster Award

Dinsdag brengt m’n Twitter me leuk nieuws! De website Reishonger, over reizen en wonen in het buitenland, heeft me genomineerd voor de Liebster Award. In het leven geroepen om bloggers een duwtje in de rug te geven en hen op deze manier in de aandacht te brengen. Nou, dankjewel!

Ik werk ondertussen een klein jaar gestaag aan mijn blog, met vallen en opstaan maar vooral met veel plezier. Als ik zie waar ik nu sta, ben ik trots maar ook hongerig. Naar meer, naar beter. Meer mensen bereiken en meer mensen blij maken met mijn blogs, quotes en foto’s.

liebster-award-un giardino in diretta

De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Bloggers nomineren elkaar en zo gaat de award het hele blogger-wereldje rond. Als genomineerde krijg je een vragenlijst die dient om jou en je blog beter te leren kennen. Mijn vingers kriebelen al. Van Reishonger kreeg ik volgende vragen voorgeschoteld waar ik met plezier m’n hoofd over brak.

Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

Als kind wilde ik boeken schrijven, als tiener volgde ik de richting toerisme op de middelbare school en als twintiger studeerde ik af als journaliste op de hogeschool. Uiteindelijk werk ik niet in een van beide sectoren, maar het bleef kriebelen! Na onze reis naar Zuid-Afrika in april 2014 wilde ik meer dan enkel wat foto’s op Facebook zwieren. Ik had zoveel te vertellen en wilde onze avonturen delen. Reismicrobe was geboren! Ik startte met deze blog, daarna volgde de Facebook-pagina. Vrij recent voegde ik daar ook m’n Instagram en Twitter aan toe en sindsdien kan ik niets meer doen zonder te denken: oh daar kan ik wat mee op m’n blog 🙂

Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?

Ik roep al enkele jaren dat ik pas wil beslissen als ik ‘overal’ ben geweest. Aangezien overal niet haalbaar is voor mijn portemonnee houd ik het hierbij: Afrika, Azië, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. In maart zet ik voor de eerste keer voet in Latijns Amerika (Mexico). Ik heb het idee dat ik daarna pas kan vergelijken met de andere continenten.

Momenteel ligt mijn hart in Thailand omwille van de lieve mensen, prachtige tempels, de ongelooflijke natuur, het turquoise water en UITERAARD: het eten. Mensen kijken me soms met grote ogen aan als ik zeg dat ook het eten in het land van bestemming de doorslag geeft om te gaan of niet. Waarom denken jullie dat ik zo gek ben van Italië?

B (32)Hoe ziet je bucketlist eruit?

Ik wil nog zoveel doen, nog zoveel zien. Om het een beetje overzichtelijk en haalbaar te maken wil ik voor de 7 nieuwe wereldwonderen gaan. De klassieke wereldwonderen bestaan nagenoeg niet meer, dus werd er enkele jaren geleden een lijst met ‘nieuwe’ samengesteld.

Dit zijn ze: 1. Chichén Itzá 2. Cristo Redentor 3. Colosseum 4. Chinese Muur 5. Machu Picchu 6. Rotswoningen in Petra 7. Taj Mahal. Nummer 3 kan ik schrappen, ondertussen al een keer of 20 gezien! Chichén Itza mag ik op 26 maart van het lijstje schrappen (kan niet wachten) en de rest staat te blinken, te wachten op mij! Ooit.

Welke camera gebruik je tijdens je reizen?

Nog niet zo lang geleden schafte ik mij een Sony systeemcamera aan. Systeemcamera’s zijn het alternatief voor de spiegelreflexcamera (daar heb je technische kennis voor nodig). Systeemcamera’s zijn goed als je niet dagelijks een zware spiegelreflexcamera met lenzen wilt mee zeulen, maar toch foto’s van goede kwaliteit wil maken. Ideaal tijdens het reizen, dacht ik zo!

Mijn Iphone 5s zal ik in Mexico ook in de aanslag houden, en ik denk er zelfs over na om mee te gaan in de hype van de selfiesticks omdat ik op reisblogs vele mooie foto’s zie passeren die zo genomen zijn.

Wat is jouw favoriete blogpost?

Ik heb er twee: Twee witten in de townships en Opgelicht in Bangkok. Dat laatste artikel werd pas nog gedeeld door Sander en Mariska van Tips Thailand. Dit zijn mijn favorieten en tegelijk ook mijn meest gelezen artikels, het een zal vast iets met het ander te maken hebben. Beiden zijn verhalen over een niet zo fijn avontuur dat gelukkig goed afloopt. Waarom zou je je lezers enkel bombarderen met goed-nieuws-verhaaltjes als je ze ook kan waarschuwen en tips kan mee geven?

Wat is de langste periode dat je van huis geweest bent?

Zes weken, dat vond ik toen niet niks. In 2008, ik was toen 22, ging ik voor mijn studies journalistiek op stage in Rome. Ik woonde er op een gezellig appartementje in de Via Padova en schreef er voor het Cultureel Jongeren Paspoort een alternatieve reisgids voor jongeren. Ik had Italiaanse collega’s maar mocht het meeste werk zelfstandig doen door op ontdekking te gaan in de stad. Een geweldige ervaring!

Als je een plek op de wereld mocht kiezen waar je voor niks naartoe zou mogen, welke zou het zijn?

Japan! Dit land fascineert me ongelooflijk en ik ken niet veel mensen in mijn directe omgeving die er al geweest zijn. Mijn echtgenoot voelt er weinig voor als volgende bestemming maar ik blijf er stiekem van dromen.

Deel een tip of trucje waarvan jij vindt dat iedereen het zou moeten weten!

Binnenkort verschijnt er op mijn blog een artikel over tips voor je reisbudget, want willen we niet allemaal een beetje op onze centjes letten als we aan het reizen zijn? Eén van die tips is: eet op straat bij een kraampje! In Azië bijvoorbeeld zeer gemakkelijk en ik at er heerlijke pad thai voor € 0,50. En waarom zou je in Italië eens geen panini eten op een bankje buiten? Foodtrucks zijn tegenwoordig ook helemaal hip. Héérlijk en budgetvriendelijk!

B (15)

Als je terug zou kunnen in de tijd om één ding te veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou eerder starten met bloggen. Simpel als dat. Over mijn stage in Rome schreef ik wel al op een Waarbenjij.nu. Daarna ben ik een tijd moeten stoppen met reizen omwille van budgettaire redenen (huis bouwen, trouwen, …) en dus stopte ook het bloggen. Ik vind het jammer dat ik pas in 2014 de draad weer kon opnemen. Er zijn zoveel redenen om te reizen, om de wereld te zien en om je horizon te verruimen. Ik kan het me niet meer anders voorstellen dan dit plezier te delen met jullie.

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Enkele steengoede boeken om de tijd te doden, een koelbox met flesjes ijskoude Cola Zero, en natuurlijk: mijn echtgenoot! Oh, en misschien is een survival-kit ook wel handig.

thailand.jpg

Welke drie dingen maken je gelukkig?

Ik heb het al vaker toegegeven: ik ben geen kampeer-meid, geen typische backpacker dus op reis word ik gelukkig van een fijn hotel, een mooie B&B of een uniek boetiekhotelletje. Ik steek steeds veel tijd in het zoeken van de geschikte slaapplaats. De locatie, het ontbijt, de kamer: het moet perfect zijn!

Op reis word ik ook gelukkig van een bestemming met massa’s to do’s. Drop me niet op een bestemming zonder cultuur of bezienswaardigheden. Het liefst van al ga ik de hele dag op stap met m’n reisgids in de aanslag. Als laatste word ik op reis ook helemaal blij van het lokale eten en/of de wijn. In de Kaapse Wijnlanden dronken wij de heerlijkste wijnen en in Thailand likte ik telkens duimen en vingers af bij het smullen van noodles. Mmmm!

Dankjewel Reishonger voor de nominatie, leuke vraagjes trouwens en had het gevoel dat ik nog wat bij leerde over mezelf!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s